aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Woonloket

Intergemeentelijke samenwerking "woonwijs"

Om het 'huisvestingsbeleid' en 'woonkwaliteit' te verbeteren en een efficiënt woonbeleid uit te stippelen, hebben de gemeenten Deerlijk, Kuurne, Harelbeke en Lendelede de handen in elkaar geslagen en werd er een Intergemeentelijke Samenwerking Wonen (IGSW) opgericht. Met dit samenwerkingsverband streven we naar betaalbaar en kwaliteitsvol wonen voor alle inwoners van de betrokken gemeenten in ons woonproject.

De Intergemeentelijke Samenwerking Wonen werd vertaald in 'Woonwijs'. Dit is een dienst die je helpt met alle woonvragen en biedt ook ondersteuning aan bestuur en diensten bij de uitwerking van een gemeentelijk woonbeleid, met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid.

Door deze samenwerking worden krachten en kennis gebundeld en kunnen deze overgeheveld worden naar de deelnemende gemeentes.

Hebt u vragen in verband met premies, fiscale voordelen omtrent (ver)bouwen, duurzaam en ecologisch wonen, levenslang en aanpasbaar wonen, woonkwaliteit, groene leningen, huren en verhuren, conformiteitsattesten, etc. aarzel dan zeker niet en koms eens langs in ons woonloket.

Wat doet het woonloket ?

In het woonloket kan je terecht voor onder meer :

  • informatie over premies en begeleiding bij het invullen van de aanvraagformulieren
  • hulp bij de zoektocht naar de verschillende soorten premies
  • informatie over sociale leningen en sociale woningen
  • advies bij huurgeschillen
  • informatie over het toegankelijk maken en houden van jouw woning
  • informatie over goedkope FRGE-leningen

Contact

ocmwdeerlijk@ocmwdeerlijk.be of 056/73.63.30

Advies op maat

Je kan elke donderdagvoormiddag van 9.00 tot 12.00 uur en elke derde donderdagavond van de maand van 16.30 uur tot 18.45 uur gratis advies en begeleiding op maat krijgen van de algemeen adviseur van woonwijs.

Contactpersoon

Woonwijs :  056/73.33.80 of 0473/65.82.86