aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Verzekering gewaarborgd wonen

Verzekering Gewaarborgd Wonen

Wie recent een lening aanging voor het kopen, bouwen of verbouwen van een woning kan zich bij de Vlaamse overheid gratis laten verzekeren voor inkomensverlies door plotse werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Heb je een lening van minstens 50 000 euro (25 000 bij renovatie) en is de eerste kapitaalopname minder dan een jaar geleden ? Is de woning in Vlaanderen gelegen en is het jouw enige woning ? De Vlaamse verzekering gewaarborgd wonen is 10 jaar geldig en volledig kosteloos !

Voorwaarden

- De geschatte waarde (door de bank) van jouw woning mag hoger liggen dan 320 000 euro.
- Je op het moment van de aanvraag al minstens een jaar aan het werk bent. Er zijn drie mogelijkheden :

  • ofwel werk je al meer dan een jaar voor dezelfde werkgever met een tijdelijk contract,
  • ofwel heb je contract van onbepaalde duur dat al meer dan een jaar oud is,
  • ofwel ben je al meer dan een jaar zelfstandig in hoofdberoep. Uitzendarbeid geldt dus niet !

- Er gelden alleen inkomensgrenzen als je leent voor een nieuwbouwwoning waarvan de vergunning dateert van voor 1 januari 2012 en het E-peil hoger is dan 70.

Tegemoetkoming

De verzekering loopt over tien jaar. Als u in die periode onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt, kunt u na een wachttijd van drie maanden een tegemoetkoming krijgen in de aflossing van uw hypothecaire lening. Die tegemoetkoming bedraagt maximaal 600 euro per maand.
Bij arbeidsongeschiktheid zal de verzekeringsmaatschappij gedurende maximaal 36 maanden aan een stuk tussenkomen. Bij onvrijwillige werkloosheid is dat maximaal 18 opeenvolgende maanden.

Hoe aanvragen ?

Aansluiten bij deze verzekering kan via het aanvraagformulier, te verkrijgen bij het Woonloket dat gelegen is in het Sociaal Huis of via de website www.wonenvlaanderen.be

Meer info ?

Woonloket Sociaal Huis
Vercruysse de Solartstraat 22
8540 Deerlijk
Telefoon : 056/73 63 30
E-mail : Charlotte.Dewaele@ocmwdeerlijk.be